Close Menu
Wij zorgen voor meer donaties via Ad Grants.

Waar moet je op letten bij het gebruiken van Ad Grants?

18 oktober 2016
Waar moet je op letten bij het gebruiken van Ad Grants?

Je voldoet aan alle vereisten voor een Google Ad Grants account en hebt deze opgezet. Voor je verder gaat met het aanmaken van campagnes en advertenties, zetten een aantal dingen op een rij waar je op moet letten. Google heeft namelijk een aantal voorwaarden voor het gebruik van Ad Grants waar je je aan moet houden.

Blijf voldoen aan de voorwaarden

Google Ad Grants is opgezet door Google met de bedoeling om goede doelen en stichtingen te helpen met adverteren voor hun organisatie. Daarom heeft Google een aantal voorwaarden aan het gebruik van dit programma gehangen, zodat Google Ad Grants ook gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. Hou je je niet aan deze voorwaarden word je verwijderd uit het programma. Goed opletten dus!

De voorwaarden van Google Ad Grants

 • Je mag advertenties in principe maar aan één domein linken en wel het domein dat goedgekeurd is in de aanvraag voor het account. (Er zijn uitzonderingen mogelijk, hier gaan we in een volgend artikel verder op in)
 • Er wordt van je verwacht dat je jouw account actief beheert en optimaliseert. Dat betekent dat je minstens één keer per maand moet inloggen en minstens elke 90 dagen één wijziging aanbrengt in jouw account. (Heb je hier geen tijd voor? Lees dan nog even verder!)
 • Jouw advertenties en zoekwoorden moeten relevant zijn voor jouw organisatie. Zorg dus dat deze overeenkomen met de programma’s en services van jouw organisatie.
 • Commerciële advertenties zijn uit den boze. Mocht je een product of service te koop aan bieden, dan moet 100% van de opbrengst rechtstreeks naar het initiatief gaan.
 • Link in je advertenties niet naar pagina’s die bijna alleen bestaan uit links naar andere websites.
 • Financiële producten aanbieden in jouw advertenties, zoals hypotheken, vindt Google ook niet goed.
 • Vraag ook niet om donaties in de vorm van auto’s, boten of andere eigendommen.
 • Laat op jouw website ook geen Google AdSense advertenties of advertentielinks van partners zien.

Deze voorwaarden van Google zorgen ervoor dat het advertentietegoed echt puur voor het goede doel of de stichting wordt ingezet.

Hulp nodig bij Ad Grants?

Misschien klinkt het allemaal wel heel ingewikkeld nu of heb je gewoon niet de tijd om elke maand jouw Google Ad Grants account bij te houden. Wees dan niet bang! AdGrants.nl is sinds 2002 gespecialiseerd in het beheren van Ad Grants accounts voor goede doelen. Wij helpen je graag bij het opzetten van jouw account en het beheren van jouw campagnes. Wil je meer informatie over onze diensten en werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 • Bratpack
 • Google Partner
 • Triple F Academy