Close Menu
Wij zorgen voor meer donaties via Ad Grants.

3 dingen die je nog niet wist van Google Ad Grants

26 mei 2017
Ad Grants

Denk je dat je alles al weet over Google Ad Grants? Think again!

Om je doelgroep te bereiken en het maximale uit Google Ad Grants te halen is het belangrijk om alle mogelijkheden te benutten. Anders mis je kansen. In dit artikel deel ik 3 dingen met je die je waarschijnlijk nog niet wist over Google Ad Grants. Deze tips helpen je om het maximale uit je Google Ad Grants budget te halen!

1. “It’s not all about traffic”

Veel bezoekers, maar weinig conversies via Google Ad Grants? Dat is niet alleen zonde van het budget, maar geeft ook een vertekend beeld over je website als je de statistieken bekijkt. Zorg er dus altijd voor dat je advertentie linkt naar een goede, relevante landingspagina op je website. Overtuig bezoekers op deze pagina dat ze mee moeten doen aan een campagne, je moeten volgen op Facebook of om een donatie te doen.

2. Kleine en grote goede doelen kunnen elkaars concurrent zijn met Google Ad Grants

Waar je offline nog grote verschillen kunt hebben in budgetten, maakt Google met hun Google Ad Grants programma geen onderscheid. Zo kan een lokale dierenorganisatie concurreren met een internationaal opererende organisatie. Check goed of er organisaties zijn die adverteren op jouw merknaam. Google biedt de mogelijkheid om jouw merknaam te beschermen: doe dit ook en voorkom dat potentiële donateurs jou niet weten te vinden.

3. Vermijd concurrentie met commerciële adverteerders

Uit diverse tests van ons is gebleken dat een Google Ad Grants advertentie bij een gelijk bod per klik verliest van een advertentie waarvoor wel betaald wordt. Google plaatst een Google Ad Grants advertentie altijd iets lager in de lijst van adverteerders. Deze ongelijke strijd moet je als organisatie dus niet aangaan want je kan hem niet winnen!

Mocht je naar aanleiding van deze drie tips nog vragen hebben over hoe jij het maximale uit je Google Ad Grants kan halen, schroom dan niet om contact met mij opnemen of doe de quickscan.

  • Bratpack
  • Google Partner
  • Triple F Academy