Close Menu
Wij zorgen voor meer donaties via Ad Grants.

Ad Grants: Voor wie is het?

16 juni 2016
Ad Grants: Voor wie is het?

 

Ad Grants: Voor wie is het?

Google Ad Grants is een programma waarmee non-profit organisaties gratis kunnen adverteren in Google. Omdat non-profit organisaties vaak geen of weinig budget hebben voor advertenties is dit een manier waarop ze toch hun doelgroepen kunnen bereiken. Om een Google Ad Grants account te kunnen krijgen heeft Google wel een aantal criteria opgesteld om er zeker van te zijn dat het programma ook echt gebruikt wordt waar het voor bedoeld is.

Aan welke criteria u moet voldoen

Er zijn een aantal criteria die Google heeft opgesteld waar een non-profit aan moet voldoen voordat deze in aanmerking komt voor een Google Ad Grants account. Deze criteria zijn:

  • De organisatie moet zich eerst aanmelden voor Google voor Non-profitorganisaties. Deelname aan dit programma geeft de organisatie gratis toegang tot een scala aan Google tools, waaronder Google Ad Grants.
  • De organisatie moet een geldige liefdadigheidsstatus hebben. In Nederland geldt dat de organisatie bij TechSoup Nederland geregistreerd moet zijn en dat de organisatie onder een van de volgende drie groepen moet vallen:

1.    Het is een organisatie met een ANBI of SBBI belastingvrije status

2.    Het is een organisatie die geregistreerd staat als stichting of vereniging

3.    Het is een kerkgenootschap of een van de zelfstandige onderdelen hiervan.

  • De organisatie mag niet geregistreerd zijn als overheidsinstelling of –organisatie, ziekenhuis of gezondheidszorginstelling of als school, kinderopvang, academische instelling of universiteit.
  • De non-profit moet akkoord gaan met de voorwaarden van Google met betrekking tot het ontvangen en gebruiken van donaties en non-discriminatie.
  • De organisatie moet een website hebben die goed werkt, actueel is en voldoende informatie bevat over de non-profit organisatie.

Waarom Ad Grants

Zoals eerder gezegd kunt u met Ad Grants gratis op Google adverteren. U krijgt een maandelijks budget dat u kunt inzetten om de doelgroep van uw non-profit te bereiken en om fondsen te werven. Dat betekent wel dat u er tijd in moet steken om de campagne succesvol te maken. De resultaten die u er mee kan behalen zijn de moeite zeker waard, maar voorwaarde is wel dat u gestructureerd en gefocust te werk gaat.

AdGrants.nl en Google Ad Grants

Wanneer uw non-profit organisatie aan de criteria van Google voldoet, dan kunt u een Google Ad Grants account aanvragen en een campagne starten. Nu kan het zo zijn dat u niet voldoende tijd hebt om een campagne op te zetten en te onderhouden. Of misschien weet u niet goed hoe u moet beginnen. In dat geval kan AdGrants.nl u helpen. Wij kunnen samen met u een Google Ad Grants account opzetten en deze voor u beheren en optimaliseren. Op deze manier haalt u het maximale uit uw Ad Grants account! Voor meer informatie over onze werkwijze neem contact met ons op. Wij helpen graag! 

  • Bratpack
  • Google Partner
  • Triple F Academy